Villapark Zuurzak

Villapark Zuurzak

Villapark Zuurzak is een gated woonpark met royale luxe villa’s. Het is een rustige buurt. Er is een 24-uursbewaking. Villapark Zuurzak is populair door zijn centrale ligging en kinderen kunnen op straat spelen.

 

Ligging

Villapark Zuurzak grenst aan de wijken Sorsaka, Bottelier, Jan Thiel en Rooi Santu. In het zuiden ligt het uitgestrekte Lagun Jan Thiel, de zoutpannen. Dit natuurgebied leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Het centrum van Willemstad is op een rijafstand van 10 en met 5 minuten rijden bent u bij diverse winkelcentra en populaire stranden.

 

Voorzieningen

Villapark Zuurzak ligt op een steenworp afstand van allerlei basisvoorzieningen. Gezien de ligging aan de Caracasbaaiweg zijn alle voorzieningen in de buurt. In de directe omgeving is Vreugdenhill supermarkt waar alle dagelijkse boodschappen zijn te verkrijgen. Daarnaast zijn er volop minimarkets, sneks en barretjes in de nabije omgeving.  Er zijn ook medische centra en apotheken in de directe omgeving aanwezig.

 

Natuur

In het zuiden van Villapark Zuurzak ligt een prachtig natuurgebied om doorheen te wandelen, hardlopen, paardrijden of mountainbiken. De ‘zoutpannen’ is een groot gebied waarvan de Saliña, een zoutmeer, het centrum is. Dit is een overblijfsel van de vroegere zoutplantage. Het natuurgebied is een fijn tehuis voor tientallen flamingo’s. Dit beeld geeft een prachtig aanzicht tijdens een koele avondwandeling.

 

Scholen

Op 5 minuten rijden zijn twee basisscholen gelegen, Dr. Albert Schweitzerschool en Klein College. Klein College is een particuliere school die Nederlands onderwijs geeft. De school hecht veel waarde aan de eisen die worden gesteld door de onderwijsinspectie in Nederland. Sinds het schooljaar 2015/2016 is het Miquel Pourier college geopend. Dit is een Nederlandse school die tevens lesstof in het Engels aanbiedt. Dr. Albert Schweitzerschool is een lokale, Nederlandstalige school voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

 

Woonmogelijkheden

Villapark Zuurzak omvat een groot gebied van 40 hectare waarop zo’n 160 kavels zijn gesitueerd. Het is een bewaakt gebied dat 24 uur per dag een surveillant bij de ingang heeft staan. De kavels verschillen per grootte en niet alle kavels zijn al bebouwd. Er zijn zowel kavels als woningen die te koop worden aangeboden. Hiernaast worden ook woningen te huur aangeboden.