over dream living curacao

Ik ben Jacqueline Vermeulen-Duijster. Ik heb samen met mijn man en 2 kinderen van 2012 tot 2016 op Curacao gewoond. Mijn man en ik  werkten beide bij het ministerie van Defensie waardoor we deze kans op een presenteerblaadje kregen aangereikt. Mijn zus woonde al langere tijd tijd op Curacao en had zich daar inmiddels voorgoed gevestigd. Dit maakte de keuze erg makkelijk.

profielfoto-jacquelineIn juni 2012 was het zover. Een baan hadden we, een huurwoning hadden we geregeld, de inboedel was ingepakt en onderweg naar Curacao  en we hadden een school voor de kinderen uitgekozen. Ik noem het weleens emigreren voor Dummy’s als je via buitenlandse zaken of Defensie wordt uitgezonden maar zelfs dan kan het vestigen op Curacao nog een uitdaging zijn. Niet zozeer om de formaliteiten te regelen, die werden immers geregeld, maar om een weg te vinden op Curacao met de cultuur en de gebruiken. Eenmaal op het eiland aangekomen auto’s zoeken, zonder auto kom je op Curacao niet ver. Dit bleek lastiger dan gedacht, achteraf hadden we de auto’s uit Nederland mee moeten nemen maar vooruit. Uiteindelijk zijn we prima geslaagd, mede dankzij hulp van lokale collega’s van de Kustwacht die een aankoopkeuring verzorgden.Dit is geen overbodige luxe, er zijn veel auto’s op het eiland waar een hoop verborgen mankementen aan zijn. Nadat de inboedel was aangekomen konden we gaan settelen in onze woning, aan het werk en kinderen naar school. Na een paar maanden bleek dat het nog niet zo makkelijk was om veel tijd vrij te maken om van het eiland te kunnen genieten. We hadden het beiden druk op het werk en één van de kinderen bleek autisme te hebben. Hierdoor raakten we verzeild in een reeks van onderzoeken en therapieën. Dit vergde veel tijd en aanpassingen binnen ons gezin. Ondertussen viel het me op dat vooral de niet werkende moeders of vaders moeilijk hun draai konden vinden op Curacao. Samen met een aantal partners van Defensiemedewerkers hebben we een netwerk opgestart waarbij we activiteiten organiseerden voor de partners. Even wat anders dan taxi chauffeur zijn voor de kinderen en contacten opdoen. Ondanks dat ik bijna 19 jaar een geweldige tijd heb gehad bij Defensie heb ik na een jaar op Curacao  mijn ontslag ingediend. Ik wilde meer genieten van ons gezin en onze tijd op Curacao. Bij Defensie heb ik vooral dienstverlenende functies vervuld zoals HRM, juridische zaken, opleiden en coaching. Na mijn ontslag miste ik al snel iets om handen te hebben en ben als vrijwilliger bij een Hospice terecht gekomen. Het was erg dankbaar om mensen in hun laatste levensfase bij te kunnen staan. Hiernaast hielp ik Defensiemedewerkers met hun voorbereidingen voor hun verhuizing naar Curacao. Ik merkte dat er veel behoefte was aan ervaringsdeskundigen die informatie konden geven over het leven en wonen op Curacao. Tijdens een zoektocht naar een woning voor een gezin ben ik bij een makelaar terechtgekomen waar ik de kans kreeg om als consultant te werken. Ik heb in die periode veel ervaring opgedaan op de woningmarkt en een groot netwerk opgebouwd. Die 4 jaar op Curacao zijn omgevlogen met prachtige maar ook verdrietige momenten. Met pijn in mijn hart zijn we afgelopen juli teruggekeerd naar Nederland.

img_5087Eenmaal terug in Nederland wilde ik verder met ondersteuning bieden aan onder andere emigranten, expats, defensie-medewerkers, ondernemers en investeerders die hun dromen willen verwezenlijken op Curacao. Inmiddels is dit samen met fijne collega’s uitgegroeid tot een professionele en vooral persoonlijke begeleiding bij het emigreren, het vinden van woonruimte, opstarten van een bedrijf en investeren op dit mooie eiland.

Wilt u informatie of weten wat Dream Living Curacao voor u kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.